MUISTOJA VAIN- poimintoja menneistä tapahtumista

Suomusjärven kivikautisen historian ja Aneriojärven ympäristön kulttuurihistorian esittelykierros 26.8.2018

Kävelykierros kulkee maisemassa, joka tunnetaan yhtenä Suomen vanhimpana asuinseutuna. Aneriojärven luonnonsuojelualueella kulkeva luontopolku sekä Laperlan kylän läpi merkitty reitti vievät matkalle vanhaan maalaismaisemaan jopa tuhansien vuosien taakse. Tuolloin maisemaa hallitsi laaja merenlahti ja metsäsaarekkeet olivat hiekkapohjaista rantamaata, jossa asuttiin, kalastettiin, metsästettiin hylkeitä ja tehtiin puhdetöitä.

Keltamatara on mataroitten laajassa suvussa ainoa keltakukkainen kasvi. Muinoin keltamataraa on hyödynnetty monipuolisesti: sen juurista on saatu villalankoihin punainen väri, sitä on käytetty maidon juoksutukseen ja siitä on keitelty rohtoja turvotukseen, munuais- ja rakkovaivojen sekä haavojen hoitoon. Lähde: http://perinnemaisemat.fi/lajit/kasvit/keltamatara/

Suomusjärvi-päivä 8.7.2018

Suomusjärvi-päivää vietettiin aurinkoisessa säässä Suomusjärven kirjastossa ja piha-alueella.

Suomusjärvi-päivä 8.7.2018

Lapset ja aikuisetkin pääsivät ihastelemaan söpöjä kaneja.

Kekkosentien kävely 9.6.2018

Urkin kuntoreitillä kävellen:
Kekkosentie on osa keskiajalta peräisin olevaa maantietä Turusta Viipuriin. Tätä tietä Urho Kekkonen kuntojuoksi mökkeillessään tien varrella. Naapurustossa mökkeilivät myös Ahti Karjalainen ja Arvo Korsimo perheineen. Kekkosentiehen liittyy monipuolisesti historiaa, muistoja, tarinoita ja luontoa.

Unelmien liikuntapäivä 10.5.2018

Aneriojärven luonto- ja kulttuuripolku
Tutustuttiin kivikauden varhaisvaiheen eli Suomusjärven kulttuurin (noin 8400–5100 eaa.) ihmisten elinympäristöön, myöhempään paikallishistoriaan ja nykypäivän luontoon. Suomusjärvi-Seura oli opastamassa luonto- ja kulttuuripolkureitille tällä valtakunnallisesti arvokkaalla kulttuurihistoriallisella kohdealueella, joka on myös valtakunnallisella luonnon-, lintujensuojeluohjelma- ja Natura-alueella.
Retki alkoi Aneriojärven lintutornin parkkipaikalta.

Kevätkokous 6.4.2018

Kevätkokouksessa juhlittiin samalla Suomusjärvi-Seuran kymmenvuotista taivalta. Kuvassa kyläasiamies Henrik Hausen, rahastonhoitaja Leila Hernesniemi ja puheenjohtaja Juha Mielikäinen.

Kevätkokousosallistujia kakkukahvilla.

Kuvassa rahastonhoitaja Leila Hernesniemi ja sihteeri Säde Lassila.

Kuvassa Suomusjärven Sisun edustaja Mauri Sinnelä.

Nojatuolimatkalla Lofooteilla

Marja-Leena Andelmin kertoi bussimatkasta Lofooteille sanoin ja kuvin Suomusjärven kirjastossa 14.1.2018

Kuin kirjava ilmapallo

Laila Vähälä ja Rauni Rokka esittivät runoa, musiikkia ja laulua 100-vuotiaalle Suomelle Suomusjärven kirjastossa 11.3.2018.

Hankemessut

Leader Ykkösakseli järjesti hankemessut lauantaina 28.4.2018. Suomusjärvi-Seura oli mukana esittelemässä Suomusjärven info-tv -hankettaan.

Nojatuolimatkalla Japanissa

Suomusjärven kirjastossa 12.5.2018 graafikko Samuli Lahtinen kertoi, kuinka innostus japanin kieleen ja maan kulttuuriin vei hänet yllättäen joulupukiksi Tokioon.
Copyright (c) 2018, Suomusjärvi-Seura ry. All Rights Reserved.

OK, ymmärrän tai Lisätietoja