Ilmoittautuminen Kekkosentie -kävelylle 1.8.2020

Suomusjärvi-Seura ry järjestää lauantaina 1.8.2020 Kekkosentie -kävelyn klo 17 - 19.

Lähdemme Sisumajalta, Kekkosentie 339, Suomusjärvi.

Kekkosentietä kävellään noin kolme kilometriä 110-tien suuntaan entiselle Kirkonkylän koululle, josta käännytään takaisin.

Kekkosentie on kuusi kilometriä pitkä osa myöhäiskeskiajalla syntynyttä Ylistä Uudenmaantietä, joka kulki Turusta Viipuriin. Kun Valtatie 1 valmistui ennen Helsingin olympialaisia, tämä entinen valtatie hiljeni kylätieksi. Tien varrelle asettuivat kesämökkiläisiksi perheineen Arvo Korsimo, sitten Urho Kekkonen ja vielä Ahti Karjalainen. Kekkosentieksi tien nimi virallistettiin 1990-luvulla.

Tea Kekkonen on lupautunut kertomaan tietoja ja muistoja Kekkosten Katerma-nimisestä kesäpaikasta.

Kirkonkylän koulun opettajan asunnossa musiikkimies Ilkka Kuusisto vietti lapsuutensa jatkosotavuodet äitinsä ja kahden sisarensa kanssa. Näiltä vuosilta Ilkka Kuusisto on kertonut mielenkiintoisia muistojaan, joita kuullaan.

Opastetun kävelyn järjestää Suomusjärvi-Seura ry ja se on kaikille avoin ja maksuton.

Tapahtumassa noudatetaan viranomaisten ohjeita turvaväleistä ja osallistujamäärästä.
Turvallisuusrajoitusten tiukentuessa tai sateen sattuessa tapahtuma siirretään.

Voit ilmoittautua kävelylle allaolevan lomakkeen kautta.