Suomusjärven kirkko ja kotiseutumuseo
Karjalohjantie 161

Suomusjärvi-Seura ry vastaa yhdessä Eläkeliiton Suomusjärven yhdistyksen kanssa Suomusjärven kotiseutumuseon ja kirkon kesän aukioloista.

Avoinna 22.6.-11.8.2019 lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-14 sekä sunnuntaina 25.8. kello 11-14. Muulloin avoinna sopimuksen mukaan. Vapaa pääsy.

Suomusjärven kirkko

Nykyinen hirsinen ristikirkko rakennettiin E. Lohrmannin laatimien piirustusten mukaan ja puuseppä I. Lindströmin johdolla vuonna 1849. Kirkossa on istumapaikkoja 560 hengelle.
Ovien yläpuolelle maalattiin nähtävästi jo alunperin raamatunlauseita. Alttaritaulun maalasi R. W. Ekman vuonna 1866. Aiheena on Kristus Golgatalla. Taulun alaosassa on kuvattuna nukkuva Jeesus-lapsi, joka lepää ristin päällä ja pitää kädessään orjantappurakruunua. Saarnatuoli on turkulaisen puusepän H. J. Stenroosin vuonna 1897 rakentama.
Kellotapulin rakensi edellisen paikalle vuonna 1750 Kettulan ratsutilallinen Jaakko Härkä.
Hautausmaa sijaitsee kirkon lähellä.

Suomusjärven kotiseutumuseo

Suomusjärven kotiseutumuseo toimii vuonna 1861 valmistuneessa lainamakasiinissa. Museossa tutustutaan pääasiassa 1800-luvun ja 1900-luvun alun käsityö-, maatalous- ja kotitalousesineistöön. Esillä on myös muun muassa kirkollista esineistöä ja kivikautisia löytöjä. Museo avattiin vuonna 1974.

Suomusjärven kotiseutumuseossa järjestetään kesän aikana teemallisia tapahtumia ja opastuksia. Suomusjärvi-Seura ry järjestää näyttelyn joka kesä museolla.

Kesän 2019 näyttelynä "Suomusjärven kirkko 170 vuotta"- valokuvanäyttely.

Copyright (c) 2018, Suomusjärvi-Seura ry. All Rights Reserved.